Roligt vs tråkigt: Ett fullkomligt meningslöst sätt att dela in livet

Blommor
Påta i trädgården. Ett sätt att fylla på.

Jag trivs otroligt bra med mitt jobb. Jag har kul nästan jämt. Kan det vara en förbannelse? Nej, inte precis. Men det kan vara det som coacher och annat löst folk kallar ”en utmaning”.

Jag har så otroligt svårt att fatta att även roliga saker kan ta energi. Som jobbet t ex. När jag är inne i en intensiv jobbperiod, uppdragen är roliga, jag är kreativ och jag kommer på roliga saker och projekt nästan dygnet runt, så glömmer jag att det jag gör faktiskt tär på energikontot. Energikontot som jag fyller på med att läsa romaner bara för roligt,  utflykter, kompishäng, påta i trädgården, städa och bara lufsa runt hemma med familjen.

När jag har glömt fylla på händer alltid samma sak: Behovet av påfyllning blir akut och jag måste ”stänga av” hela världen ett tag. Inga sociala medier, inga blogginläggsplaneringar, ingen research, inget som har med jobbet att göra. Ibland får jag t o m stänga av kompisarna. Inte kul alls. Istället för att tillvaron flyter på börjar den rycka som en bil som har både motorstopp och körs på fel växel. Samtidigt.

Så nu tänker jag om. Roligt vs tråkigt relaterar inte på något sätt till energinivån i mitt liv. Ibland är det aptråkigt att snöra på sig springskorna eller rulla ut yogamattan, men de bidrar båda till att höja energinivån.

Istället för roligt vs tråkigt, tänker jag nu ösa ur vs fylla på. Så att produktionsflödet och livet i största allmänhet flyter på lite mer jämt.