Surdegsvecka och frilanssemester

Bröd
Nej, det handlar inte om att baka. Bild:Pixabay

Den här veckan är det surdegsvecka. Och nej det är verkligen inte brödbak jag pratar om. Surdegsvecka är en sådan där vecka när jag tar mig för och avslutar alla småprojekt som hänger och dinglar överallt. Som små kluttar av surdeg som ligger och bubblar och pyser. Ni vet: Skriver klart bloggutkast, ringer de där trista samtalen, lämnar tillbaka högarna med böcker till biblioteket, avslutar småuppdrag och så vidare.

Jag vet inte hur det är med er andra, men för mig suger det så mycket energi att ha tusen sådana där halvfärdiga projekt dinglande i luften. Det bästa är om jag skriver en lista över alla småsaker först, så jag får stryka dem allteftersom jag blir klar med dem. Bekännelse: Ibland skriver jag upp saker jag redan gjort också, bara för att det är så galet tillfredsställande att få stryka dem.

Att bli av med alla surdegskluttarna är ett steg i den hägrande frilanssemestern. Jag har en plan för hur jag ska kunna ta semester och samtidigt hålla ett öga på företaget, men det blir ämnet för ett senare inlägg, så håll utkik!

One thought on “Surdegsvecka och frilanssemester

  1. Haha att skriva upp saker en redan gjort på att-göra-listan och pricka av är världens bästa! Älskar att du också gör det! =)

    Svar: Tack snälla o så kul att du gillar! Jag tycker att det låter som att du verkligen har en tydlig modell för hur du tar betalt – och det är ju så himla bra.

    Och ja, tålamod is the shit. Bara att bita i – och bra ändå att du har självinsikt och vet att du kanske skulle kunna bli ännu bättre på det. Alltid bästa första steget till att bli än bättre =) Har du sett det här inlägget förresten ang tålamod: http://thewaveswemake.se/slowfashion/om-det-dar-med-att-ha-talamod/? kram!

Comments are closed.