Surdegsvecka dag 5: Vad som inte finns med på listorna

restaurant-1284365_640

Idag är det fredag och jag ska lyxa till det med att åka in till stan, luncha med kompis och passa på att göra lite privata ärenden. T ex lämna tillbaka böcker och hämta ut helgens läsning på bibblan, samt lite andra saker som inte hör till företaget men som ändå ligger och suger mental energi. Ärendelistan för stan har jag dock i mobilen, trots att jag föredrar papper och penna annars. Det är av den enkla anledningen att jag inte behöver en till sak att hålla reda på: Mobil, nycklar och plånbok är vad jag kan hantera.

Innan jag tar bussen in kommer jag ägna mig åt sådant som inte funnits med på mina surdegslistor, men som jag gör dagligen ändå:

  • Kollar e-post och telefon
  • Kollar min blogg, postar ev inlägg, godkänner ev kommentarer etc.
  • Kollar Instagram, postar, kommenterar, svarar på kommentarer etc
  • Går en lunchpromenad (Ok: I den ideala världen går jag en lunchpromenad varje dag. I verkligheten är det väl fyra dagar av fem i genomsnitt. Ibland byts promenaden ut mot en fika med kompis eller lunch på stan, som i dag.)
  • Läser nyheter
  • Kollar de bloggar jag följer

Under lågsäsong eller mer sansade arbetsperioder ser det ut som ovan. När ett uppdrag närmar sig deadline och det börjar kännas tajt, jobbar jag i princip alltid en timme först innan jag kollar av blogg, instagram, e-post etc, såvida jag inte är i ett skede då jag diskuterar eller bollar med kund. I de fallen kollas telefon och e-post, resten får vänta en timme (eller mer). Är det riktigt tajt stryker jag allt som inte är att jobba med uppdraget. Men nu är deadline i den avlägsna framtiden och jag ska unna mig en riktigt bra fredagsbörjan på helgen.