Bästa tältplatsen ligger utanför trygghetzonen

Bästa tältplatsen ligger utanför trygghetszonen.
Bästa tältplatsen ligger utanför trygghetszonen.

Om jag frågar dig: ”Hur har du det med din trygghetszon?” Svarar du: ”Jo tack det är fint och bra här inne.” Eller svarar du: ”Om jag måste vara en enda minut till här inne blir jag galen.” Om du lutar åt det senare är du nog ganska lik mig.

Första tiden som egen företagare slog jag upp ett tält i träskmarkerna utanför trygghetszonen. Det var som att vara hög, nyförälskad och frälst på en gång. (Okej, jag har aldrig varit hög, eller frälst, men ni förstår vad jag menar). Jag var skiträdd. Men jag älskade det. Saken är bara den att jag vänjer mig väldigt fort vid saker. Det som var okända träskmarker igår är trygghetszon idag.

Precis där i början av mitt företagande messade jag en kompis och frågade om han trodde det var en bra idé att ha ett LinkedIn-konto. (Det var det.) Jag skapade ett och kände mig otroligt besvärad av att ta den där platsen. Jag befann mig i träskmarken. Två dagar senare hade det gått över och ett par månader senare hade jag dessutom webbsida, instagram och blogg. Alla de där sakern har vid en tidpunkt varit träskmarker. Nu är det mer som ett välorgansierat villaområde.

Jag har ett ambivalent förhållande till min trygghetszon. Jag behöver den, absolut. Men jag vill inte vara där särskilt länge. En del kallar det rastlöshet. Andra ser det som ett tecken på att jag aldrig kommer mogna. Jag ser det som att jag är som klippt och skuren för det här med eget företagande.

4 thoughts on “Bästa tältplatsen ligger utanför trygghetzonen

  1. Håller med dig, att vara egen företagare är att ständigt utvecklas och gå utanför sin trygghetszon. Önskar dig en bra dag. Kram

    1. Hej Malin!
      Nej, tänket är knappast exklusivt för egenföretagare, men det är ett tänk som hjälper när man driver eget, eftersom man så ofta (i alla fall som relativt ny) får ge sig på saker som ligger utanför trygghetszonen. Jag har nog haft tänket hela mitt liv, långt innan jag började frilansa. Ha en fin helg! //Linn

Comments are closed.