Så planerar jag min jobbspurt

Nya tider väntar.
Nya tider väntar.

Jag har för länge sedan försökt sluta förstå varför jag, som verkligen inte är en morgonmänniska, har mina mest effektiva jobbtimmar från ca 06:30 fram till klockan 10:00 – 10:30. Därefter är det bara disciplin, deadlinehot och mutor som tar mig framåt. Att ungarna har sommarlov och inte kommer iväg till fritids förrän vid 09:00 på morgonen har därför gjort att mina mest effektiva timmar har ätits upp. Att sova lite längre och att i lugn och ro äta frukost med barnen har varit jätteskönt och trevligt på alla sätt och vis, men jag har inte precis briljerat på produktivitetsfronten.

Problemet är delvis att min riktiga deadline är för långt fram (i mitten av augusti) för att min hjärna ska notera den. Min hemgjorda deadline däremot är satt till 8 juli. Har jag jobbat undan bra då så kan jag ta ledigt tillsammans med resten av familjen som går på semester då. Hur länge jag kan ta ledigt beror såklart på hur bra jag har jobbat innan. Så i torsdags bestämde jag mig för att ta tag i saken, för är det något jag verkligen längtar efter är det ledigt med familjen. Så nu är planen så här för de kommande två veckorna:

Uppstigning 06:00. Klä på mig och direkt till datorn. Jobba på fram till strax innan 08.00 då jag fixar frukost till barnen samt ”second breakfast” till mig själv. Allmänt morgonfix med ungar osv fram till 09:00 då jag kör nästa jobbpass fram till ca 11:00 då blir det lunchrast med promenad fram till 12:00 alt åka in till stan för att luncha med kompisar. Efter det följer nästa jobbpass fram till hämtning av barnen 16:00.

Är det något jag har lärt mig sista veckorna är att det är svårt att kombinera rutinbyte med extra jobbspurt. För att jag inte ska villa bort mig bland alla saker som ska göras eller trilla in i gamla dåliga vanor så är det löjligt detaljerade listor som gäller. Och inte bara vad som ska göras, utan också när de ska göras. Allt det viktigaste läggs före lunch. Jag kommer dessutom göra nästa dags lista dagen innan så när jag sömndrucken ställer mig vid skrivbordet kommer det inte vara någon tvekan om vad jag ska göra.

På det här viset hoppas jag att jag får det bästa av två världar: Känslan av att få något gjort, sommarmorgonhäng med barnen och sen en härlig ledighet med hela familjen. Tjohej! Nu kör vi!

2 thoughts on “Så planerar jag min jobbspurt

  1. Förstår vad du menar. Själv är jag tvungen att jobba med mitt företag på kvällarna, men ju äldre barnen blir, desto senare lägger de sig och jag får mindre tid till mitt. Det gäller verkligen att vara både välplanerad och välstrukturerad 🙂

    1. Håller med dig Jessica. Jag håller hårt på mina listor. De hjälper mig att få ordning på dagarna. Än så länge har jag bara jobbat kvällstid vid några få tillfällen när det kört ihop sig med deadlines etc. Jag försöker undvika det så långt det går för jag är mer skärpt på morgonen. Samtidigt uppskattar jag friheten att kunna arbeta kvällstid när det behövs. Ha en bra (och produktiv) dag!

      //Linn

Comments are closed.