Mina 7 bästa tips för att klara en deadline när livet kör ihop sig

Foto: Pixabay
Kom ihåg att fira!

Ibland kör det ihop sig. En deadline krockar med magsjuka barn eller en bortsprungen hund eller så är kaoset bara ett resultat av livet i största allmänhet. Här är mina sju bästa tips för att orka med ett intensivt långpass vid skrivbordet och klara en tuff deadline:

  1. Drick vatten. Ja, drick kaffe också om du vill det. Men glöm inte vattnet. Vätskebrist och stress är en dålig kombination.
  2. Bunkra mellis och småsnacks. Helst i någon nyttigare form än den bortglömda fulchokladen från barnens påskägg.
  3. Pausa ofta. En gång i halvtimmen är helt okej. Och fem minuter räcker.
  4. Gå ut en sväng. Eller öppna fönstret och ta några djupa andetag.
  5. Ät ordentligt. Om du har någon som kan leverera riktig mat åt dig, låt dem göra det. Det är bättre än att du slevar i dig överkokta snabbnudlar.
  6. Vila. När du är klar, lägg dig omedelbart på soffan. När jag klarat en deadline får jag en rush och tror jag är oövervinnlig. Det som egentligen är lättnad och segerrus misstar jag för energi och  jag drar genast igång med något huvudlöst projekt (typ duscha alla husets blommor) bara för att sjunka ihop en blöt hög mitt i alltihop och sedan vara för trött för att städa upp efter mig.
  7. Fira! Du satte din deadline, fast ungarna var sjuka, hunden bortsprungen och foten var ur led. Du är bäst! Fira som om det var 1999!