En frilansares semesterupplägg

flowers-22893_640

Idag 16:00 går jag äntligen på semester. Min första som frilansare. Det blir åtminstone tre lediga veckor. Lediga betyder i det här fallet att jag inte arbetar aktivt på något uppdrag. Däremot så behöver jag hålla ett öga på e-post, checka av bokföring etc. Anledningen till att jag lyxa till det på det sättet är framför allt följande:

  • Jag har jobbat undan på ett uppdrag med deadline i mitten på augusti. Kommer behöva jobba mer på det, men inte förrän i början på augusti.
  • Jag vet att jag har uppdrag som väntar efter sommaren, så jag behöver inte ägna sommaren åt att jaga nya. Känns helt otroligt lyxigt.

Vill du veta mer om hur jag tänker kring att vara frilansare och ta semester kan du läsa inlägget Hur en frilansare tar semester.

Vad ska jag då göra på min semester? Så lite som möjligt. Har några saker som jag (och resten av familjen) vill göra, men vi har inte bokat in oss på något. Vi tar dagen som den kommer och ser vad som händer. Här på bloggen dyker det dock upp inlägg varje måndag hela sommaren så titta gärna in och läs då. På mitt instagramkonto @textandtranslation uppdaterar jag lite oftare och varje onsdag är det dessutom #fackboksonsdag, då jag tipsar om en läsvärd fackbok.

Nu ska jag verkligen göra mitt bästa för att följa mina egna goda råd och se till att den här ledigheten verkligen, verkligen räknas. Ha en fin sommar!

2 thoughts on “En frilansares semesterupplägg

Comments are closed.