Mitt bankkonto står i direkt relation till yogamattan

yoga-698114_960_720
I direkt relation till mitt bankkonto.

En av många aha-upplevelser jag fått som frilansare är att min energinivå står i direkt relation till min inkomst. Blir jag sjuk eller underlåter att ta hand om min hälsa kommer det direkt att synas på mitt bankkonto, särskilt om jag hamnar i en situation som leder till missade deadlines. Men även mindre extrema former av lågenergiska dagar gör en tydlig skillnad på bankkontot.

Som anställd masade jag mig till jobbet trots nätter av sömnbrist, förkylningar och allmän hängighet. För saken var den att i de flesta fall så påverkades inte mitt lönekonto av att jag hade ett par lågproduktiva dagar då jag mest småpulade med saker, skickade alldeles för många lyncmeddelanden och fikade lite för länge. OBS! Jag är inte typen som på allvar klarar av att ducka på jobbet, inte prestera, löka, fuska eller vad du nu vill kalla det. Hade jag varit det hade jag antagligen aldrig startat eget. Men att ha ett par sådana dagar i månaden gjorde varken från eller till i lönekuvertet, så länge jag inte var sjukskriven. Nu, som frilansare, gör ett par sådana dagar all skillnad i världen. All tid jag lägger på att slösurfa, fulmessa och såsa omkring i största allmänhet är tid jag kan lägga på att föra mitt arbete och företag framåt. Att göra klart ett uppdrag ger utrymme att ta tag i en nytt. Nytt uppdrag = nya pengar.

Den insikten har gjort att jag ser på min hälsa och min energi på ett helt annat sätt än jag har gjort tidigare. En kan säga att yogamattan, springskorna, sängen, maten och läsfåtöljen nu står i direkt relation till mitt bankkonto. För nu handlar det inte bara om att vara frisk nog att gå till jobbet. Nu handlar det om att vara frisk nog, kreativ nog, energisk nog. Och det gör livet mycket roligare.