Att behöva pausa från det roliga

diary-684750_960_720
Visarna på klockorna går bakåt här, jag skakar om kalendern. // Ur låten Isarna av Säkert!

En sak som jag alltid har haft svårt att förstå är att jag blir trött och behöver pausa även från sådant som är roligt. Det är väl för att jag tycker det är djupt orättvist och allmänt dåligt upplagt av den mänskliga naturen som jag tjurskalligt har så svårt att fatta detta. Men jag börjar bli bättre. Eller snarare: Jag tycker fortfarande att det är orättvist och dåligt upplagt och jag accepterar det egentligen inte, men jag anpassar mig under protest.

Lika svårt har jag att förstå att det som gör mig trött idag kan vara energigivande imorgon. Att allt handlar om växelverkan och att jag mår bäst när jag upplever kontraster. Få saker gör mig så stressad och frustrerad som en jämn lunk som pågår alldeles för länge. Då blir jag som i låten Isarna av Säkert!: ”Visarna på klockorna går bakåt här, jag skakar om kalendern”.

Men jag ska inte skaka om kalendern. Istället ska jag ta en dust med min inre treåring och förklara att bara jag har fått på mig springskorna/ringt det där samtalet/bokat den där kompislunchen så blir det jättekul. Jag lovar.

 

2 thoughts on “Att behöva pausa från det roliga

Comments are closed.