(Länk)kärlek och pengar: Tips till osäkra

calculator-820330_640

Det är fredag och jag tycker det är dags för lite länkkärlek. Och lite pengaprat. Härligt, eller hur?

Oavsett vilket förhållande du har till pengar, så kommer du inte ifrån att du behöver dem. Som egenföretagare och/eller frilansare så är ämnet supercentralt, eftersom våra inkomster står i direkt relation till vår egen person. Samtidigt är pengar något många helst inte vill tänka på. Bokföringen behandlas styvmoderligt och skjuts på till sista sekund, att ta skäligt betalt känns jobbigt och om ämnet ekonomi kommer upp börjar alla flacka med blicken och blir väldigt intresserade av vädret.

Känner du igen dig? Börja med att läsa de här inläggen:

4 anledningar till varför du ska våga tjäna pengar av Johanna N på www.slowfashion.nu. Peppande och med glasklara argument.

Så mycket ska du fakturera för att få lönen du behöver på Driva Eget. Det var först när jag använt den här kalkylen som jag kunde sätta ett tydligt mål för mina inkomster. Tidigare var inställningen att ”jag behöver tjäna mer”. Luddigt så det förslår. Men nu har jag en summa att gå på och kan se hur nära den jag kommer varje månad, vad jag snittar på över tid etc. Att göra den uträkningen gjorde all skillnad i hur jag planerar mitt arbete och mina uppdrag.

Konsten att ta betalt av Clara Lidström Kloka resonemang och handfasta råd från Underbara Clara.

Känns det fortfarande övermäktigt? Läs mitt inlägg 5 bokföringstips för osäkra.

Ha en skön, pengaklirrande fredag!

2 thoughts on “(Länk)kärlek och pengar: Tips till osäkra

    1. Hej Johanna!
      Du skriver ju väldigt bra och mycket som jag kan relatera till. Så ibland börjar jag skriva en kommentar och inser att jag har stoff till ett helt blogginlägg 🙂 Det här var ett sådant tillfälle och då tycker jag att äras den som äras bör. Ha en fin dag!
      Kram //Linn

Comments are closed.