Så gör du livet som distansstudent lite lättare

female-865073_640

Att frilansa hemifrån och plugga på distans har många likheter. Eftersom jag har flera års erfarenhet av distansstudier så kommer här några tips för att livet som distansstudent lite lättare.

Ett eget rum, eller åtminstone en egen hörna. Där du kan låta böcker och anteckningar ligga kvar, så du slipper lägga tid på att plocka undan och plocka fram.

Hitta en pluggkompis. Det bästa är om du, trots distansen, kan hitta en pluggkompis. Någon du kan checka av läget med, peppa och bli peppad av och diskutera med. Att jag hade en pluggkompis (i andra änden av landet) som jag mejlade med nästan dagligen gjorde utbildningen till facköversättare så mycket lättare och roligare.

Sitt på lokal. Ta dig ut hur huset och sitt på café eller bibliotek. Du kanske inte är superkoncentrerad men mår säkert bra av lite miljöombyte.

Byt om. Även om du pluggar hemifrån och ingen kan se dig gör du garanterat bättre från dig om du kliver ur pyjamasen, tar på dig kläder, kammar dig och borstar tänderna.

Ta raster. Den här punkten har jag alltid fått jobba på, även nu som frilansare. Men de dagar när jag kommer ihåg att lämna skrivbordet och komma ut i luften är så löjligt mycket bättre och produktiva än de dagar när jag sitter still och odlar min gamnacke timmar i sträck.

Lycka till!

4 thoughts on “Så gör du livet som distansstudent lite lättare

  1. Tack Ann-Charlotte! Ja, de funkar nog på vem som helst som jobbar eller pluggar hemifrån och med hyfsat fria tider.
   Ha en skön måndag! //Linn

  1. Hej Annie!
   Ja, byta om är en bra idé! Jag brukar t o m använda det som extra pepp och klä mig extra snyggt om jag känner mig trött och hängig. Det hjälper faktiskt!
   Ha en fin dag! //Linn

Comments are closed.