Att inte leva som en lär, eller: Får det lov att vara lite räkost till pastan?

pasta-1463917_640
Får det lov att vara lite räkost till?

Kommer ni håg mitt inlägg Mina 7 bästa tips för att klara en deadline när livet kör ihop sig?Som en del av er vet så hade jag en ganska tuff deadline förra söndagen. Men jag som är så proppfull av goda idéer och smarta tips klarade väl det hur fint som helst, eller hur? Ja, jobbet blev gjort, men jag briljerade verkligen INTE i konsten att leva som jag lär. Jag bröt mot alla mina egna regler. Bara så vi vet var vi har varandra går jag igenom dem här:

  1. Drick vatten. Jo, det gjorde jag väl. Men mest kaffe. Och det som var kvar av saften vi köpte till barnkalaset i somras.
  2. Bunkra mellis och småsnacks. Eller gräv fram bortglömda salta pinnar ur kryddskåpet. Det funkar också.
  3. Pausa ofta. Eller dråsa i säng efter 10 timmars sittande med bara kisspauser.
  4. Gå ut en sväng. Under nästan två veckor rörde jag mig inte utanför tomtgränsen.
  5. Ät ordentligt. Spagetti med räkost. (Familjen var bortrest när jag åt det. Känns av någon anledning viktigt att påpeka.)
  6. Vila. Eller vänd på dygnet. Och när alltihop är klart så drar du igång ett ommöbleringsprojekt.
  7. Fira. Oj. Glömde.

Nej, jag lever vekligen inte som jag lär alla dagar. Men jag jobbar på det. Jag har hyfsad bra koll på varför det blev så här och har en lös plan på hur jag ska undvika det i framtiden. Mest stavas det fokus och stresshantering. Jag klarar av att jobba fokuserat och intensivt kortare perioder utan att ta stryk, men den här gången korsades optimistisk planering med splittring. Det hände för mycket runt omkring, både bra och mindre bra saker, och jag fick svårt att fokusera. Att det oväntade händer kan jag knappast planera bort. Jag skulle inte ens vilja det. Men jag kan lära mig att hantera splittringen bättre.

Vad vill jag uppnå genom att berätta det här? Jo, jag vill att ni som läser min blogg ska veta att jag verkligen inte alltid lever så där organiserat och uppstyrt som det kan verka. Mycket av det som jag skriver om är sådant jag själv behöver höra, eller precis har upptäckt. Däremot så gillar jag att dela med mig. Även om det jag delar ibland är spagetti med räkost.