Vilken är dagens tetrisbit?

tetris-151430_640
Det gäller att välja rätt bit.

Jag kallar det för tetriseffekten. Jag vet inte om jag hittat på det ordet själv eller om jag undermedvetet snott det någonstans. Vad jag menar med tetriseffekten är följande:

Livet och jobbet har kört ihop sig. Att göra-listan är så lång att du kan linda in huset med den och låtsas att det är Halloween. Högar med tvätt och odiskad disk. Döda blommor. Tvåtusenfemtielva mejl att svara på och kompisar som messar dig och undrar om du gått i ide.

Då gäller det att hitta rätt sak att åtgärda först. Den där grejen som gör att det liksom rasslar till och utrymme skapas. Ibland kan det vara att tvätta den där tvätten. Ibland kan det vara ett mejl eller ett telefonsamtal så du slipper förlora en kund. Ibland en snabb tur till affären så du slipper äta konserverade tomater och äggröra en dag till.

Tetriseffekten: Att hitta den där biten som skapar andrum och utrymme. Så frågan du kan ställa dig är: Vad är dagens tetrisbit?