Hjälp! Jag behöver en hobby!

read-1593523_640
Inte så avslappnande som det ser ut.

I princip hela mitt liv har jag tankat energi på samma sätt: Genom att läsa och att skriva. Grotta ner mig i olika ämnen, alltifrån språk till genetik. Men nu är det liksom slut på det roliga. För precis det jag gjorde för att slappna av förut, har jag som jobb idag. Det är kalas på alla sätt och jag skulle inte byta tillbaka.

Men så kommer helgen. Jag kommer på mig själv med att korrekturläsa boken jag lånat på bibblan istället för att njuta av berättelsen. Ögat fastnar vid någon formulering i en översättning och jag börjar fundera på vad det kan ha stått i originaltexten. Jag tittar på film med sambon och gör våld på mig själv för att inte kommentera undertextningen högt.

Hur gör man när man redan jobbar med det som är roligt och behöver hitta något nytt, roligt och framförallt kravlöst att ägna sig åt? (Som inte innebär Netflixmaraton. Det är begränsat hur många kostymdraman man kan titta på utan att fara illa. Tror jag.) Några idéer? Hur gör ni andra som jobbar med det som förut var en hobby?

 

2 thoughts on “Hjälp! Jag behöver en hobby!

  1. Jag förstår vad du menar. Jag skriver just nu (temporärt) på heltid, förut var det min hobby som tog upp det mesta av min lediga tid. Men jag tycker det är härligt att ha ”riktig” fritid för en gångs skull: jag har tagit upp ridningen igen och har börjat träna så smått. Det är något helt annat än det jag jobbar med just nu, och jag behöver det. Just för att kunna tänka på något annat än jobb och för att få rensa skallen.

    1. Åh vad härligt att ha ridningen att falla tillbaka på. Jag såg också fram emot att ha ”riktig” fritid när jag startade eget, men nu är jag lite förvirrad och vet inte riktigt vad jag ska göra. Provar mig fram helt enkelt. Just aspekten att rensa skallen är så viktig och det är den som är svår att få till just nu. Lycka till med skrivandet och ridningen! //Linn

Comments are closed.