Det stressiga frilanslivet! Eller?

notebook-405755_640

I början när jag berättade att jag tänkte starta eget fick jag gång på gång höra hur stressigt mitt liv skulle bli. Jag skulle jobba dygnet runt och det skulle bli mindre tid över till familjen. Ingen semester och magsåret skulle komma som på beställning.

Dåliga dagar misströstade jag rejält, för det ständiga stressgnaget var en av de stora anledningarna till att jag tog beslutet att byta liv. Men jag bestämde mig ändå för att försöka. Och nu, ett drygt år senare, är jag glad att jag ignorerade domedagsprofeterna.

Nyckeln till ett hyfsat sansat arbetsliv, oavsett om du är anställd eller inte, ligger i kunskapen om vad som stressar dig.

Att ständigt behöva motivera och rapportera mina beslut kring arbetstider, vab och sjukanmälan stressade mig.

Att inte ha någon som helst kontroll över min arbetsbelastning stressade mig.

Att inte ha tydliga arbetsuppgifter stressade mig.

Att jag hade stort ansvar men ingen makt stressade mig.

Det stressade mig till sist så mycket att det inte motiverades av lönen jag hade. Det tog tid att komma till insikt om det och vägen dit var inte precis vacker. Idag stressas jag då och då av tajta deadlines. Men det är deadlines jag själv har valt. Ibland stressas jag också av att inte veta när jag får betalt nästa gång. Men mest av allt så sporrar det mig.

Känner du igen dig? Lyssna inte på domedagsprofeterna. Testa själv först.

2 thoughts on “Det stressiga frilanslivet! Eller?

  1. Ja, nyckeln ligger verkligen i att veta vad det är som stressar en. Och som med alla ohållbara situationer, att analysera vad ohållbarheten består i. Och förändra till det bättre.
    Inspirerande att du stod emot domedagsprofeterna och valde din egen väg. Det är ju trots allt en själv som ska leva sitt eget liv. 🙂

Comments are closed.