Frilansliv och mental styrka

snail-1447233_640

Något som jag totalt hade missat med frilanslivet innan jag gav mig in på det, var de mentala aspekterna av frilanstillvaron. Att det i många fall är ett liv med ojämn fördelning av uppdrag och inkomster har väl knappast undgått någon. Men hur det påverkar dig som frilansar psykologiskt är det inte så många som pratar om.

Ta t ex det här med det ojämna flödet av uppdrag. Det gör såklart att dina inkomster blir ojämna. Men det gör också något med din energi, När jag har ett jämnt flöde av jobb kan jag få mycket gjort på en dag. Men börjar det gå lite för länge mellan uppdragen så infinner sig en slags stiltje inombords. När uppdraget väl kommer så går det åt dubbelt så mycket energi att få det gjort som när jag har ett mer jämnt flöde.

Går det riktigt långt mellan uppdragen uppstår också en massa andra saker. Tvivel. Uppgivenhet. Bekvämlighet.

Då gäller det att vara på tårna och se till att fanan hålls högt ändå. Att jag lägger upp mina dagar metodiskt och inte bara låter dem gå. Här brukar det ofta pratas om att man måste vara så aggressiv och framåt som frilansare. Men det är inte det jag pratar om. Jag pratar om att vara stabil, metodisk och väldigt väldigt uthållig.

2 thoughts on “Frilansliv och mental styrka

  1. det är väl det jag är rädd för, det är ju ganska bekvämt att få sin lön varje månad 🙂 Skulle bli livrädd varje gång jag känner att uppdragen sinar. Idag kan jag ju göra saker bara för att det är kul när jag ändå har en inkomst vid sidan om. Önskar dig en fin helg!

Comments are closed.