Mitt bästa tips för att få mer energi!

files-1614223_640

Ett av mina bästa energitips: Avsluta något.

En av mina största energitjuvar är känslan av splittring. Att jag har för många järn i elden, för många krokar ute, för många halvfärdiga projekt. Det är så lätt att tro att de här havfärdiga projekten, krokarna och järnen i elden har med jobbet att göra, men så behöver det inte vara. I alla fall inte för mig. Om det är för mycket på en front börjar också högarna med halvlästa böcker, mejl jag inte svarat på, idéer som jag inte tagit tag i, skapa läckor i min koncentrationsförmåga. ”Att göra”-larmet i hjärnan skriker skyhögt och ser inte skillnad på en hög obetalda räkningar och en hög med strumpor utan allt får samma höga akutstämpel.

Sådana här gånger brukar jag inte ens börja med att prioritera. Jag börjar med det lättaste. Jag bäddar sängarna och vips så får jag iväg tre av de där mejlen som varit så svårskickade. Jag avslutar en bok och får ork och idéer till ett nytt blogginlägg. Jag messar en kompis och kan sen ta tag i den där tunga uppgiften.

Så mitt bästa energitips till dig idag: Ta tag i något halvfärdigt och avsluta det.