Att bevara läslusten

books-1841116_640

Jag lärde mig läsa när jag var fyra år. Sedan dess har böcker varit en självklar del av mitt liv. Biblioteken på de platser jag bott har blivit mina andra hem och det är inte utan stolthet jag kan konstatera att andra besökare ibland tar fel på mig och den riktiga bibliotekspersonalen när jag vandrar mellan hyllorna.

Jag har studerat både språk och andra ämnen och har två magisterexamina: En i statsvetenskap och en i engelska med inriktning facköversättning. Med den typen av studier kommer mycket läsning. Både facklitteratur och skönlitteratur. Men det är inte säkert att det blir lustläsning, ens när det är romaner. Att läsa och analysera en roman under tidspress är inte precis som att slöläsa i soffan med chokladkakan på magen.

Trots att jag har läsandet och skrivandet som jobb idag har jag ändå lyckats slå vakt om läsandet som något lustfyllt. Som rekreation. Främst så handlar det om min strategi att om boken inte rör jobb eller studier så är det 100% läsglädje som ska driva mig till att läsa den. På fritiden går jag med andra ord enbart på lustprincipen.

Den här gör att en del som ser mig som storläsare blir besvikna. Jag har inte läst den senaste av den där författaren, och nej, inte den klassikern heller. Varför? Jag hade ingen lust.

2 thoughts on “Att bevara läslusten

    1. Hej Elin och ursäkta det sena svaret. Tack för din kommentar. Har spanat in din fina blogg och vid tillfälle ska jag spana in din bok också! Ha en bra dag! //Linn

Comments are closed.