Min egen självständighetsdag

lucia-1502589_640

Imorgon är det Lucia, en högtid jag verkligen gillar. Jag gillar idén med ljus och fika i mörkret, sammelsuriet av traditioner och framför allt gillar jag glögg och lussekatter. 2013 fick Lucia dessutom en personlig betydelse. Det var dagen jag fick bekräftat att jag kommit in på utbildningen jag hade sökt och jag ringde min chef och meddelade att jag tänkte säga upp mig.

Efter samtalet grät jag en skvätt av lättnad. Sedan samlade jag mig, gick på luciafirande och på vägen hem hade stormen Ivar drivit in över Jämtland.

Sedan dess är Lucia synonymt med min egen självständighetsdag. I år firas den med äldsta dotterns luciatåg, en massa glögg (alkoholfri alltså) samt lussekattsätning. Glad lucia på er alla.

4 thoughts on “Min egen självständighetsdag

Comments are closed.