5 tips för att blogga regelbundet

home-office-336581_640

Att blogga regelbundet är en av nycklarna till att locka läsare. Bloggar du i egenskap av företagare är det också ett sätt att signalera att du är produktiv och seriös. Men hur får man till regelbundna inlägg när vardagen kanske inte är så regelbunden och idéerna inte ställer sig på givakt varje måndagmorgon?

Börja smått. När den första inspirationen och suget att skriva sköljer över dig är det lätt att tänka att det är så underbart och härligt att skriva så du kommer lätt kunna blogga varje dag. Risken är dock att du går ut för hårt, bloggar varje dag i en och en halv vecka och sen lägger ner och låter hela projektet självdö. Ta det lite lugnt och tänk t ex en – två gånger i veckan. Sen kan du öka om du känner att det funkar och flyter.

Skriv inläggen i förväg. Om du bestämt dig för att t ex posta inlägg varje måndag och fredag så blir det inte så kul om du sitter på måndag morgon och försöker svettas ur dig en text samtidigt som deadlines, bokföring och viktiga möten väntar. Dessutom ger det dig lite utrymme om du t ex blir sjuk. Jag brukar dessutom försöka skriva blogginlägg i förväg om jag vet med mig att det kommer komma extra bråda jobbtider med deadlines, resor etc.

Samla idéer när du inte sitter vid datorn. Idéer kommer ju gärna när du håller på med något helt annat. Skriv ner idéerna så du har ett lager att ta av när det är dags att skriva.

Spara på länkar till inlägg och andra bloggar att tipsa om.  Att du tipsar om någon annans utmärkta text gör inte dina texter sämre. Det gör dig bara generös. Samla på dig inlägg att tipsa om.

Spara på länkar till inlägg som inspirerar dig och får dig att tänka vidare. Då finns de lätt tillgängliga när det är dags att skriva ditt eget inlägg.

Lycka till!