Augusti: Det andra nyåret! Hur gick det sen?

computer-918678_640

I ett tidigare inlägg Augusti: Det andra nyåret, skrev jag om tre saker jag skulle jag ta tag i:

Äta mer: Jag har lätt att bli uppslukad av det jag gör och glömmer mellis och blir sen yr, hungrig, grinig och allmänt ineffektiv. Därför har jag fokuserat på att få till bra mellis.

Hur har det gått? Tillräckligt bra. Främst handlar det om att ha bra mellismat hemma, så det inte bara blir några hoprafsade chokladbitar och ett kex.

cashew-cores-1549580_640
Mitt favoritmellis är nog vaniljyoghurt med cashewnötter.

Ett eget rum: Typ ja. Har inte ett eget rum med dörr jag kan stänga om mig, men jag har två arbetsplatser. En ståarbetsplats som är placerad i vårt kombinerade tv-rum/gästrum. Den här arbetsplatsen är jättebra, dels p g a ståendet men också p g a att det är där jag har min dagsljuslampa. Den här arbetsplatsen är till vardags bra, men jag har saknat ett ställe att gå undan och jobba där jag inte behöver kompromissa min plats med t ex gäster eller att familjen vill kolla på tv, t ex när det blir tajta kvällsjobb etc.

Nu har vi löst det så här: Vårt sovrum är ett fd sällskapsrum och m a o hyfsat mycket större än vad som behövs. Därför har vi skärmat av en del med hjälp av en garderob och en bokhylla. Här har jag bra dagsljus och kan sätta mig och jobba oavsett vad som händer i övriga huset. Här har jag också min maktvägg med mina examensbevis och certifikat.

vagg
Maktväggen.

Dokumentera mera: Eh. Nej. Vill fortfarande ta tag i det här, för att se hur mycket tid jag lägger ner på t ex sociala medier, marknadsföring och kundkontakter respektive kärnverksamheten. Jag tror att anledningen till att jag inte gjort det här är min tankevurpa som ser ut så här: Nej, nu har jag så mycket att göra så jag har inte tid att dokumentera. Och: Nej, nu har jag så lite att göra att det inte är representativt …

Jag har inte bestämt mig för vad som blir nästa punkter att ta tag i, men återkommer när jag har en plan.