Ketchupen kommer. Förr eller senare.

ketchup-617231_640

Långt innan de gjort slag i saken är de flesta som funderar på att starta eget medvetna om att flödet av uppdrag kan vara ojämnt. De flesta resonerar kring detta i termer av ekonomisk osäkerhet. Vilket är alldeles riktigt. Men det är också först med frilanslivet som man har chansen att på riktigt förstå innebörden av ketchupeffekten.

Ketchupeffekten för er som behöver friska upp minnet: Först kommer inget uppdrag. Sen kommer inget uppdrag. Sen kommer alla samtidigt. Ketchupen flödar och du har ingen chans att stoppa det hela. Förrän det tar slut. Och då kommer inget. Sen kommer inget. Och sen börjar det om igen. Det kan gå på minuter från en lagom skön, lukta på blommorna-tillvaro till gasen i botten och fullt ös medvetslös.

Efter drygt ett år som egen företagare har jag fortfarande inte riktigt vant mig vid de här rycken och jag känner mig alltid lite lätt yrvaken när ett nytt uppdrag tar vid efter att det varit lugnt ett tag. Men framför allt har jag börjat kunna vila i vissheten om att ketchupen faktiskt kommer. Förr eller senare.

Just nu är det extra mycket ketchup överallt. Rolig ketchup. Men det gör att jag kommer blogga en gång i veckan, fredag, istället för två. Ketchupflaskan är inte tom än. Inte på långa vägar.

4 thoughts on “Ketchupen kommer. Förr eller senare.

  1. en fråga:) du har tidigare tipsat om dagljuslampa. Jag funderar på att köpa en men undrar om det finns rekommendationer att man ska använda den 30 min om dagen (endast) eller hur mkt man vill? Dum fråga kanske 🙂

    1. Hej Jessica! Jag tycker att det är en jättbra fråga! Jag har någonstans i bakhuvudet att det är bra att inte ha den tänd under kvällstid t ex för att det kan bli svårt att varva ner. Min lampa är en taklampa och den hamnar lite snett bakom/ovanför mig och jag tror att det kan vara annorlunda än om det är en sådan lampa som står på skrivbordet och är i ögon/ansiktshöjd. Skrivbordslampor har jag någonstans också i bakhuvudet att den ska vara påslagen under en begränsad period, precis som du skriver. Kanske bäst att kolla med en återförsäljare som kanske har något mer konkret att komma med än mina aningar framdragna från bakhuvudet 🙂
      Lycka till och berätta gärna om du hittar några rekommendationer. Ha en bra dag! //Linn

Comments are closed.