Nu gör vi slut med den här unkna liknelsen

Ibland (och på sista tiden ganska ofta) har jag hört folk dra paralleller mellan att publicera en bok och att vara gravid och föda barn.

Kan vi bara lägga av med den tramsiga, fullkomligt urusla liknelsen med en gång?

Jag har burit och fött två barn. Jag har skrivit flera böcker och den första blir publicerad nästa år. Hittills hittar jag ungefär noll liknelser mellan den processen och att bli gravid, vänta och föda och sen uppfostra barn. För när det kommer till kritan är böcker döda ting.

Om det visar sig att min debutbok tokfloppar, ingen köper den och kritikerna hatar den, så kommer det bli en tuff match med ett fullkomligt tillplattat ego. Men inte värre än att jag klarar av att pyssla om mina skrapsår, stryka svetten ur pannan och ta nya tag och hitta på något annat.

Att något skulle hända mina barn. Tanken klarar jag inte ens att avsluta.

Så nu lägger vi ner den här unkna liknelsen en gång för alla.