OM MIG OCH MINA TJÄNSTER

OM MIG

Foto: Caroline Tibell

Hej, det är jag som är Linn Åslund, barnboksförfattare och facköversättare.

2018 debuterade jag på bokförlaget Rabén & Sjögren med Ester Tagg och Den flygande holländaren, första delen i ett steampunkäventyr för lågstadieåldern, illustrerad av Rebecka Helmersson. Del 2, Ester Tagg och Sjöormens öga, är ute i handeln nu!. Del 3, Ester Tagg och Tistelgorms Hemlighet kommer i september.

När jag inte skriver barnböcker arbetar jag som facköversättare. Mitt senaste projekt är översättningen av Om framtiden: Mänsklighetens utmaningar av Martin Rees som kom ut på Fri Tanke förlag under våren 2019.

Diplom och examina

Linnéuniversitetet: Magisterexamen i engelska med inriktning facköversättning
Mittuniversitetet: Kandidatexamen i engelsk litteratur och min uppsats Liminality and Gender Performativity in Oscar Wilde’s The Picture of Dorian Gray.
Ett CPE med A i betyg.
Från Mittuniversitetet har jag även en magisterexamen i statsvetenskap.

MINA TJÄNSTER

Jag erbjuder översättning av facklitteratur från engelska till svenska.

Vill du boka mig för att prata om mina barnböcker kan du göra det genom att e-posta mig eller via Författarcentrum.

Du kan även följa mig på mitt instagramkonto @linn_aslund_forfattare

KONTAKT

Vill du inleda ett samarbete eller har du frågor? Kontakta mig på linn[at]textandtranslation[punkt]se

Innehar F-skattsedel.